TUINBLOG

Even voorstellen: Het gezicht achter Puurgroentuinen.nl

Creatief, ondernemer en bourgondiër: dat ben ik, Roger Coenen van Puurgroentuinen.nl . Nadat bijna 25 jaar mijn creativiteit en passie als hoofdzaak in de interieurbranche lag, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het verlengstuk van binnen naar buiten, eigenlijk best logisch. Tijdens de coronacrisis kwam ik op het idee het roer om te gooien, mij volledig vast te bijten in de wereld van tuinen. Ik vertel je graag hoe ik opnieuw van mijn hobby mijn werk maakte.

Als je mij vraagt waar ik écht blij van word, is mijn antwoord zonder twijfel: het buitenleven, tuinieren. Ik was als klein jongetje altijd buiten te vinden op de boerderij van mijn ouders. Op de hoeve in het Limburgse Maria-Hoop is het allemaal begonnen: daar experimenteerde ik met mijn eerste bloemen, komkommer- en tomatenplanten.

De meinweg.

Voor mijn werk in de interieur en kleurbranche was ik met regelmaat te vinden in het nationaal park de meinweg. De composities samengesteld door moeder natuur zijn elk seizoen anders, dus elk seizoen een pure en nieuwe inspiratiebron voor mij. Al lopend door de bossen kwam ik op een bepaald moment in de zone welke volledig door de grote brand was verwoest, echter was na enkele maanden op tal van plekken een nieuwe vegetatie aan het opkomen. Nieuwe planten, verse scheuten... Een nieuwe start voor het bos van de toekomst. Kortom het roer om! Bij thuiskomst vroeg mijn partner: hoe was je dag? Ik antwoorde, de verse scheuten en nieuwe knoppen in de meinweg zijn ongekend... Puurgroentuinen was geboren!

Lachend naar mijn werk.

Je begrijpt dus dat ik sindsdien helemaal fan ben van Puurgroentuinen. De prachtige producten die ik samenstel, verwerk en verkoop in de exclusieve tuinontwerpen moeten dan ook zoveel als mogelijk een natuurlijk karakter hebben. Daarmee bedoel ik, duurzame houtsoorten, natuursteen en echt gras! Of bijvoorbeeld klei, waar de waanzinnig mooie potten van Ateliervierkant mee gemaakt worden welke ik weer stijlvol verwerk met de mooiste planten in uw tuinproject.

Daarmee wordt het buitenleven helemaal leuk! 

Voor de moestuin ben ik geautoriseerd dealer van Janssens AluSystems het is mijn doel om nog meer mensen het plezier van tuinieren en met name moestuinieren te laten ervaren. 

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje: https://www.puurgroentuinen.nl/c-6556866/tuinkassen-serre-janssens-alusystems/

Het is een cliché, maar met Puurgroentuinen.nl heb ik wederom van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het voelt dus helemaal niet als werken. Al vroeg in mijn carrière zei ik altijd: “Ik wil vrij en zelfstandig zijn en fluitend naar mijn werk.

 

TUINIEREN

BUITEN GENIETEN

 

 

© 2021 - 2024 puurgroentuinen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel