Januari en de moestuin

Januari en de moestuin

Vaak hoor ik mensen zeggen, moestuinieren doe je in de zomer. Dat klopt natuurlijk deels wel als je spreekt over bijvoorbeeld boontjes en erwtjes. Maar in de praktijk kan je het hele jaar rond bezig zijn met het buitenleven. Iedere dag genieten dus! Er zijn tal van plantensoorten waar je al heel vroeg mee kan beginnen in de kweekkas. Of nog eerder binnen in de voorkweek.

De 1e dagen van januari start ik elk jaar in de kweekbakjes met koolrabi, bloemkool, broccoli en botersla. Deze kiemen in een kleine 2 weken waarna ze naar de tuinserre gaan. In de zaaibak staan ze eerst in kleine potjes en vervolgens gaan ze naar de bodem in de volle grond. Eind maart heb je dan de eerste heerlijke verse sla op je bordje!

Eind januari is de volgende fase aan de beurt. Best leuk eigenlijk gezien dit de oogst is van het einde van het seizoen, september en oktober. Ik heb het dan onder andere over aubergines, pepers en paprika. Soorten die bijna 3 weken nodig hebben in 20 graden om te kiemen.  Circa 9 maanden groeien en bloeien deze geweldige planten, welke tijdens de zomer helemaal genieten van de warmte in de tuinkas waar ze dan ook optimaal tot hun recht komen. 

Wist je trouwens dat je in een tuinserre geen last hebt van slakken, en andere ongewenste gasten op je heerlijke oogst.

Ben jij ook al bezig met zaaien? Heb je vragen of advies nodig over tuinserres en de mogelijkheden voor je eigen tuin? 

 

Mail dan naar Roger Coenen

info@puurgroentuinen.nl

© 2021 - 2024 puurgroentuinen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel