GAZON

Gazonaanleg en onderhoud.

Ook al lijkt het makkelijk, het onderhoud en aanleggen van een gazon is niet voor iedereen weggelegd en stiekem toch wel een vak apart. PUURGROENTUINEN heeft zich gespecialiseerd in gazonaanleg, onderhoud, herstellen en ziektes in het gazon, en het voorkomen daarvan.

Onderhoud:

Verticuteren van uw gazon is een belangrijke onderhouds techniek voor het verwijderen van mos of dood organisch materiaal, de viltlaag genoemd. Dit organische materiaal heeft een verstikkende functie in het gazon. Verticuteren geeft het gras meer ruimte om zich verder te ontwikkelen. We hanteren voor deze werkzaamheden een vast bedrag voor gazons van 0 tot 175 m2 ( en veelvoud hiervan ) waarin arbeidstijd, brandstof en afvoeren van het afval is verwerkt.

Vaak adviseren we na het verticuteren om het gras door te zaaien. Hiervoor gebruiken we de professionele producten van Barenbrug, welke tegen meerprijs verwerkt worden afhankelijk van het seizoen.

Aanleggen:

Het aanleggen van een strak donkergroen gazon begint met de ondergrond perfect op orde te brengen. Type grond en bemesting spelen vanaf hier een zeer belangrijke rol.

Graszoden leggen is een ideale manier om snel een prachtig groen gazon te krijgen. De graszoden die wij gebruiken voor onze aanleg zijn van PREMIUM kwaliteit en vrij van onkruid, altijd vers gesneden en worden binnen 1 werkdag gelegd nadat het perceel rijp is gemaakt.

Voldoende water en op de juiste tijden meststoffen toedienen dragen zorg voor een jaar rond een prachtige grasmat.

Beluchting of verticuteren van het gazon hoeft maximaal twee keer per jaar te gebeuren. De eerste keer in het voorjaar en eventueel een tweede keer in het najaar afhankelijk van gebruik, grondsoort en ligging van het perceel.

PUURGROENTUINEN heeft eigen meststoffen. Om uw tuin beter te onderhouden gebruiken wij alleen professionele producten waar wij 100% achter staan en specifiek gemaakt voor hoveniers. Zo is puurgroentuinen u nog beter van dienst!  Bestellen? Klik hier. 

Mag uw perceel ook wel voorzien worden van een frisgroene grasmat?  Neem direct contact met ons op per e-mail. info@puurgroentuinen.nl of 0653711253

 

© 2021 - 2024 puurgroentuinen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel